Δεν υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες στο Elaikos. Όλη μας η παραγωγή αποτελείται από μόνο μία συγκεκριμένη κατηγορία ελαιολάδου, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ιδιαίτερα χαμηλής οξύτητας – πρώιμης συγκομιδής. Οι ποικιλίες οι οποίες προσφέρονται προκύπτουν από το προφίλ του κάθε ελαιώνα μας.

AMALGAM (Πολυποικιλιακή)

Το Amalgam παράγεται από τις ελιές που συλλέγονται από πολυποικιλιακούς ελαιώνες της οικογένειας οι οποίοι αποτελούνται από ελαιόδεντρα διαφορετικών ποικιλιών όπως έχουν φυτευτεί από τους προγόνους της οικογενείας μας. Κατά την συγκομιδή, δεν διαχωρίζουμε τον καρπό κατά ποικιλία, αλλά ο συγκομιζόμενος καρπός από όλες τις ποικιλίες που υπάρχουν στο κτήμα, εκθλίβεται στο ελαιοτριβείο ακριβώς όπως συλλέχθηκε. Αυτό, σε συνδυασμό με το μικροκλίμα του ελαιώνα, έχει σαν αποτέλεσμα η σύνθεση του ελαιολάδου που παράγεται όπως και το αρωματικό του προφίλ, να είναι μοναδικά και να μην μπορούν να αντιγραφούν.

Στην ποικιλία αυτή υπερισχύει το έντονο φρουτώδες άρωμα του άγουρου καρπού που συνήθως μας θυμίζει πράσινα φύλλα, φρεσκοκομένο χορτάρι, αμύγδαλο, βότανα ή λεμόνι. Είναι ευχάριστα πικρό και πικάντικο.

THASITIKI (Μονοποικοιλιακή)

Αρχαία δέντρα τοπικής ποικιλίας που κατάγεται από το κοντινό μας νησί της Θάσου. Παράγει ένα ξεχωριστής υφής ελαιόλαδο με πολύπλοκη γεύση. Μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αίσθηση λουλουδιών, τομάτας, βοτάνων, μέντας, πιπεριού. Το πικρό και το πικάντικο είναι έντονα και βρίσκονται σε αρμονία.

MEGARITIKI (Μονοποικοιλιακή)

Λεπτό και φίνο άρωμα χαρακτηρίζει το ελαιόλαδο αυτής της ποικιλίας που θυμίζει άγουρο καρπό, πράσινα φύλλα τομάτας, αμύγδαλο, μπανάνα. Είναι απαλό ελαιόλαδο με διακριτική παρουσία του πικρού και του πικάντικου.

Η ένταση των αρωμάτων καθώς και το αρωματικό προφίλ ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως κατά την διαδικασία της έκθλιψης του καρπού αλλά και από τις πρακτικές που ακολουθούνται στο ελαιοτριβείο, αλλά βεβαίως και από την ποικιλία της χρησιμοποιούμενης ελιάς και το πόσο ώριμη αυτή ήταν όταν συλλέχτηκε.

Προτιμούμε να καταναλώνουμε «ζωηρά» πικρά και πικάντικα ελαιόλαδα, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτό οφείλεται στην παρουσία των ευεργετικών για την υγεία μας πολυφαινολών.

“Το ELAIKOS evoo έχει ένα όμορφο χρυσοκίτρινο χρώμα με λεπτές πράσινες αποχρώσεις. Το άρωμά του είναι σαφές και ευδιάκριτο, πλούσιο με γεύση πράσινης αγκινάρας μαζί με άγουρη ντομάτα και αμύγδαλο. Η γεύση του είναι κομψή και πολύπλοκη με ευωδία βασιλικού, μέντας και θυμαριού. Η αίσθηση του πικρού είναι σαφής και η αίσθηση του πικάντικου είναι παρούσα και διακριτή. Θα ήταν ιδανικό για σαλάτες φασολιών, βραστά όσπρια, πατάτες σχάρας, λαχανικά au gratin, σούπες farro, ζυμαρικά με σολομό, μαγειρευτές γαρίδες, ψητές σουπιές, ψητό κουνέλι, ψητά πουλερικά, τυρί μοτσαρέλα.”

-FLOSOLEI 2018

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών