Το Ελαιόλαδο μας είναι πρώιμης συλλογής, αγουρέλαιο, αποτέλεσμα μιας προσεκτικής και απαιτητικής παραγωγικής διαδικασίας, που συνδυάζει την πλούσια παράδοση με τις σύγχρονες, οικολογικές καλλιεργητικές πρακτικές. Ο υγιής καρπός που συλλέγεται κάθε ημέρα, αρχές Οκτώβρη, τοποθετείται σε διάτρητα τελάρα και μεταφέρεται στο κοντινό ελαιοτριβείο κάθε απόγευμα.

Εκεί ελαιοποιείται με πολύ φροντίδα και μεράκι, σε καθαρό, σύγχρονο διφασικό ελαιοτριβείο και μεταφέρεται στον δικό μας ελεγχόμενο για την θερμοκρασία του χώρο, όπου αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με την προσθήκη αζώτου ώστε να μην υπόκειται σε καμία αλλοίωση.

Δίνουμε μεγάλη έμφαση σε αρκετές «λεπτομέρειες» όπως: Κατά την διάρκεια μιας τυπικής ημέρας συγκομιδής, ο συγκομιζόμενος καρπός τοποθετείται σε διάτρητα τελάρα και φροντίζουμε να παραμένει στην σκιά κάτω από τα δέντρα, για να μην μένει εκτεθειμένος στον ήλιο, έως την στιγμή που θα φορτωθεί για το κοντινό ελαιοτριβείο.

Με αυτόν τον τρόπο ο καρπός υφίσταται την ελάχιστη δυνατή αλλοίωση έως την στιγμή της έκθλιψης. Ακόμη, τηρούνται ακριβώς οι χρόνοι μάλαξης (30λεπτά – αναλόγως την ωριμότητα του καρπού) και η θερμοκρασία παραμένει στους 27 βαθμούς Κελσίου σε όλα τα στάδια της παραγωγής στο ελαιοτριβείο.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική ποιότητα, τη χαμηλή οξύτητα, και τη φρουτώδη, πικάντικη γεύση του, που το καθιστά ιδανικό για κάθε γαστρονομική δημιουργία. Η πλούσια γεύση του, η φρεσκάδα του και η μοναδική του υφή το καθιστούν πολύτιμο στην καθημερινή διατροφή, είτε ως dressing για σαλάτες, είτε ως βασικό στοιχείο στην παρασκευή μαγειρικών πιάτων. Είναι επίσης η ιδανική βάση για υγιεινή μαγειρική και τη διάδοση του μεσογειακού τρόπου διατροφής που φημίζεται για τα οφέλη στην υγεία και την ευεξία.

Από το 2013 και κάθε χρόνο έως και σήμερα, το ελαιόλαδο μας περιέχει Βιο/πολυφαινόλες σε ποσότητα μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη από τον κανονισμό υγείας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Τροφίμων 432/2012.

Ισχυρισμός Υγείας: «Οι πολυφαινόλες του ελαιόλαδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής»

Το ευεργετικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με ημερήσια πρόσληψη 20 g ελαιόλαδου.

Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο για ελαιόλαδο το οποίο περιέχει τουλάχιστον 5 mg υδροξυτυροσόλης και παραγώγων της (π.χ. σύμπλοκο ελαιοευρωπαΐνης και τυροσόλης) ανά 20 g ελαιολάδου (αλλιώς 250 mg/l ή 250 ppm) μέχρι την ημερομηνία λήξης του.

Οι Βιο/Πολυφαινόλες έχει βρεθεί ότι προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό μή επιτρέποντας την οξείδωση της «καλής» LDL χοληστερόλης. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται έρευνες σχετικά με μη φαρμακευτικές θεραπείες για την καταπολέμηση της άνοιας με την πρόσληψη έξτρα παρθένου ελαιολάδου πρώιμης συγκομιδής.

Έχει βρεθεί ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μειώνει την αρτηριακή πίεση, βοηθά στην πέψη και καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης των οργάνων και των ιστών μας. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου μας με την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε.

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών